Matkustaminen Haniaan laivalla

>
Laivat
'Souda Port' - Hania
'Souda Port' Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Haniaan voi matkustaa laivalla Ateenan Piraeus-satamasta. Ateenasta lähtee päivittäin laivoja, joiden reitin varrella tai määränpäänä Hanian Souda-satama on. Laivayhteyksien määrää lisätään hätätilanteissa sekä juhlapyhien ja kesäsesongin aikaan, kun Kreetan saari ja erityisesti Hanian kaupunki ovat täynnä turisteja.

Pireuksen satamasta pääsee Haniaan joka päivä, vuoden ympäri. Laivat lähtevät myöhään illalla ja niiden määräsatama voi olla Hania (Souda), Rethymno, Heraklion tai Agios Nikolaos. Thessalonikin satamasta ja ympäröiviltä saarilta (Kykladit, Ios, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Amorgos, sekä Milos, Kythera, Karpathos, Rodos ja Kos) on pääasiassa yhteyksiä Heraklionin satamaan, mutta myös Sitian, Rethymnon ja Agios Nikolaoksen satamiin. Löydät helposti laivareitin muilta Kreikan saarilta Haniaan, mikä helpottaa liikkumista ja tekee lomastasi rennomman. Laivayhteydet ovat tärkeitä, koska monet jakavat Kreikan lomansa osiin ja vierailevat kahdella tai useammalla saarella. Valitse siis toinen saari, vaikka Milos tai Santorini, ja tee lomastasi vieläkin parempi yhdistämällä vähintään kaksi upeaa kohdetta.

Haniassa ollessasi haluat ehkä lähteä järjestetyille retkille, jotta näet lomallasi niin paljon kuin mahdollista. Lähde risteilylle koko Kreetan ympäri ja voit nähdä kauniita syrjäisempiä rantoja, jotka eivät sijaintinsa vuoksi kuulu suosituimpien joukkoon. Pidä lisäksi mielessä, että tavallinen laivamatka Haniaan sisältää aina kaksi vaihtoehtoa. Voit mennä perinteisellä lautalla tai valita pikayhteyden, jolloin voit matkustamisen sijaan käyttää aikaa mukavampiin asioihin ja saada lomastasi enemmän irti. Riippumatta siitä, minkä laivayhteyden valitset, tärkeintä on, että matkustat Kreetalle. Kun kerran vierailet saarella, et koskaan palaa kokonaan, sillä pala sydämestäsi jää tänne!