Kaikki mitä tarvitset - lisätietoa Haniasta

>
Lisätietoa
'Taverna in Chania' - Hania
'Taverna in Chania' - Attribution: Nenyaki

Hania ei ole ainoastaan upea rantakohde, vaan kaupungilla on myös rikkaat perinteet. Kun matkustat Kreetalle - tai mille tahansa Kreikan saarelle - tulet hämmästymään paikallisten ystävällisyydestä ja vieraanvaraisuudesta. On kuitenkin tärkeää tietää muutama perusasia, jotta lomasi sujuu hyvin ja mikään ei pilaa ihania lomamuistojasi.

On hyvä tietää, että syödessäsi ulkona ravintoloissa saat usein ateriasi päätteeksi ilmaisen jälkiruoan. Jälkiruoasta ja siihen liittyvästä vieraanvaraisuudesta käytetään Kreikassa sanaa “kerasma”, eli hymyile leveästi, kun kuulet kyseisen termin tarjoilijasi suusta. Tällä tavoin paikalliset haluavat miellyttää sinua ja kiittää siitä, että valitsit juuri heidän ravintolansa tai tavernansa.

Jos haluat ostaa tuliaisia, matkamuistoliikkeet ovat auki päivittäin klo 22 asti. Jokapäiväisiä tavaroita löydät supermarketeista, jotka ovat auki klo 8-13.30 ja uudestaan klo 17-20. Rahan vaihtoa varten pankit ovat auki arkipäivisin: ma-to klo 8-14.30 ja pe klo 8-14.

Kun ajat Haniassa – tai muualla Kreikassa – huomaat, että nopeusrajoitukset ovat yleensä korkeintaan 50 km/h taajama-alueella ja 80 km/h taajamien ulkopuolella.

Jos kohtaat ongelmia lomallasi, voit ottaa yhteyttä turistipoliisiin soittamalla numeroon 171. Turistipoliisi auttaa sinua mielellään – heidän tehtävänsä on varmistaa, että tunnet olosi kotoisaksi myös ongelmatilanteissa. Hanian suuntanumero on +30 28210.