Hanian nähtävyydet

>
Nähtävyydet
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Hania
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Attribution: Γιάννης Χουβαρδάς

Hanian alueella sinulla on mahdollisuus tutustua lukuisiin kiinnostaviin arkeologisiin ja luonnon nähtävyyksiin.

Alueen tärkeimpien museoiden joukkoon kuuluvat arkeologinen museo, Kreetan merimuseo, Minoa-laiva, kansanperinnemuseo, useita luostareiden alueilla olevia museoita, Eleftherios Venizelosin kotitalo ja monta muuta kohdetta, jotka kannustavat tutkimaan saarta yhä enemmän. Kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat venetsialainen satama ja siellä sijaitseva Temenos Kioutsouk Hassan, Pyhän Nikolauksen kirkko, Kastelin alue Hanian vanhassa kaupungissa (sijaitsee kukkulalla sataman eteläpuolella), Rectorin vanha palatsi, Firkan linnoitus sekä Topanan alueen muinaiset muurit.

Kaupunkia ympäröivän alueen "pakollisiin" nähtävyyksiin kuuluvat upea katolilainen luostari Agia Triada, joka sijaitsee Akrotirin niemimaalla, sekä Samarian kansallispuistossa sijaitseva samanniminen rotko ja sen kapein kohta Sideroportes. Lisäksi Agia Roumelin ja Polirrnian kylät sekä Chrisoskalitissan luostari ovat näkemisen arvoisia. Kaupungin itäpuolella kannattaa tutustua Fragkokastello-linnoitukseen, joka sijaitsee Kreetan etelärannikolla noin 12 km itään Chora Sfakionin kylästä, mutta on edelleen Hanian prefektuurin alueella. Myös Apteran kaupunki, joka rakennettiin 5. vuosisadalla ja kaivettiin esiin toisen maailmansodan jälkeen, onnistuu lumoamaan vierailijansa.

Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.
'Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.' - serg_dibrova / Shutterstock

Tutustu rauhassa tähän upeaan kaupunkiin, ja muista käydä venetsialaisessa satamassa, joka on sekä tunnelmallinen että kuvauksellinen, värikäs ja kaunis. Löydät alueelta myös monia tavernoja, jotka tyydyttävät ruokahalusi. Se on siis ihanteellinen paikka iltakävelylle, ja voit päättää täydellisen iltasi rakin ja paikallisten herkkujen maisteluun.

Jos haluat viettää unohtumattoman päivän, aja 1000 metrin korkeudessa olevalle Omaloksen tasangolle, joka sijaitsee Lefka Ori -vuorten itäpuolella, 38 km Haniasta lounaaseen. Alueella on pitkä, Kreetan vapaustaisteluun liittyvä historia, ja vierailijat voivat tuntea sen erityisen tunnelman ja kokea itse, miksi Omalos esiintyy saaren perinteisissä kansanlauluissa. Kreetalla ollessa kannattaa tutustua tähän perinteiseen ja jännittävän saaren ja nähdä niin paljon kuin mahdollista. Hania tarjoaa kaikki mahdollisuudet ihanaan lomaan - ja voit kokea unohtumattomia hetkiä saaren mielenkiintoisimmissa paikoissa!