Bussiliikenne Haniassa

>
Bussit
'Crete KTEL buses' - Hania
'Crete KTEL buses' - Attribution: Martin Belam

Liikkuminen ympäri Kreetaa ei ole vaikeaa, sillä saarella on julkinen liikenne, joka kattaa kaikki tarvittavat alueet. Tavallinen bussi on ehdottomasti perinteisin tapa liikkua kaupungista toiseen, ja bussit kulkevat säännöllisesti sekä kätevästi aikataulun mukaan.

Kreetalla on yleisesti ottaen hyvä tieverkosto - ja mikä tärkeintä - tiet ovat leveitä. Bussit kulkevat tiheään erityisesti kiireisinä kesäkuukausina, kun turistisesonki on kuumimmillaan. Kansallinen linja-autoyhtiö KTEL on halpa, turvallinen ja pysyy yleensä aikataulussa – sen avulla pääset kaikkiin kiinnostaviin paikkoihin ja liikut helposti ympäri saarta. Etsi lähin KTEL-pysäkki, hyppää bussin kyytiin ja näe niin paljon Kreetaa kuin mahdollista.

Nauti esimerkiksi kuppi kahvia Heraklionin kiireisessä keskustassa, kävele Rethimnonin kapeilla kaduilla tai näe Hanian vanha kaupunki. Kaikki nämä paikat ovat tunnin ajomatkan sisällä toisistaan, ja pääset kaikkiin bussilla. Kreetan isojen kaupunkien välillä kulkee perusreitti Hania – Rethimnon – Heraklion – Malia – Agios Nikolaos – Sitia, mutta lisäksi pääset bussilla kahdesti päivässä Kasteli-Falasarnaan, missä voit uida Falasarnan kuuluisalla rannalla tai nauttia alueen kauneudesta muilla tavoin. Jos haluat varmistaa tietyn bussin lähtöajan, voit tarkistaa aikataulun asemalta tai kysymällä paikallisilta.