Chora Sfakion Haniassa

>
Chora Sfakion
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' - Hania
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' Panos Karas / Shutterstock

Löydät Sfakian alueelta, lounaiselta Kreetalta, ehdottomasti vierailun arvoisen paikan. Alueen pääkaupunki Chora Sfakion on säilyttänyt perinteisen kreetalaisen charminsa, eikä siitä ole kasvanut liian isoa kaupunkia.

Chora Sfakion toimii Sfakian, joka on villin kaunis ja rikkaat perinteet omaava alue Hanian prefektuurin eteläosassa, satamakaupunkina. Useimmat matkailijat näkevät Sfakian vain pikaisesti, kun he saapuvat veneellä Samarian rotkosta, mutta täällä kannattaa ehdottomasti viettää enemmänkin aikaa.

Chora Sfakion ei ehkä ole täynnä turisteille suunnattuja hotelleja ja ravintoloita, mutta kylä on säilyttänyt alkuperäisen kreetalaisen karismansa. Täällä voit harrastaa monia vesiurheilulajeja kuten snorklausta tai sukellusta. Voit tutustua vuoristoiseen alueeseen ja sen rotkoihin tekemällä pitkiä kävelyretkiä joko itsenäisesti tai lähtemällä Haniasta järjestetylle retkelle. Esimerkiksi Aradenan tai Pachnesin (2453m) rotkot ovat näkemisen arvoisia, jos nautit raikkaasta vuoristoilmasta ja haluat nähdä lomallasi rantojen lisäksi myös muunlaisia kauniita maisemia! ”Valkoiset vuoret”(Lefka Ori) tarjoavat seikkailunnälkäisille lomailijoille erilaisen puolen Kreetasta – vieraile täällä ja nauti Sfakian uskomattomasta kauneudesta sekä paikallisten lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Kreetan saari lupaa matkailijoille vain parasta - ja tämä koskematon ja luonnonkaunis paikka lunastaa kaikki lupaukset!


               Hotellit ja asunnot: Chora Sfakion