Hanian vanhassa kaupungissä on kaikkea, mitä etsit!

>
Hanian vanha kaupunki
'View of the old port of Chania, Crete' - Hania
'View of the old port of Chania, Crete' Mildax / Shutterstock

Hanian vanha kaupunki tarjoaa vastapainoa sen moderneille kaupunginosille – ja on yksi koko Kreetan upeimmista kohteista. Vanhassa kaupungissa on paljon nähtävää: Topanas-alue, juutalainen alue, Santrivani-aukio, Splantzia, Kasteli, useita kapeita katuja, ja hämmästyttävän kaunista arkkitehtuuria sekä venetsialaiselta, ottomaanien että uusklassiselta aikakaudelta.

Kun kävelet ympäri vanhaa kaupunkia, näet sekoituksen ottomaanien aikaista ja venetsialaista arkkitehtuuria. Vanha kaupunki ja sen venetsialainen satama paljastavat sinulle historiansa, joka ulottuu antiikin loisteliaista minoalaisista ajoista aina turkkilaisten ottomaanien aikaan. Ihaile upeita venetsialaisia taloja ja huviloita sekä itämaisempia turkkilaisia taloja, moskeijoita ja kirkkoja. Kävely Hanian vanhassa kaupungissa on kuin aikamatka, mutta kaupunki on kaukana kuolleesta.

Varaa kunnolla aikaa, kävele ympäri vanhaa kaupunkia, ja anna sen tunnelman lumota sinut. Maista paikallisia herkkuja, kuten rakia tai ntakosia (kreikkalaisen salaatin kuuluisa kreetalainen versio), ja rakastut välittömästi Välimeren keittiöön! Pakene kiirettä ja melua vanhan kaupungin rauhallisille kujille – ja löydät jotain uutta jokaisen kulman takaa. Saat nauttia kreetalaisesta vieraanvaraisuudesta sekä vanhan kaupungin taianomaisesta tunnelmasta.

Vanha kaupunki on täynnä kuvankauniita hotelleja, kahviloita ja pieniä tavernoja, ja siellä voit nauttia elämästä kreetalaisten tapaan. Lupaamme, että löydät hyvää ruokaa ja paikkoja, jotka tekevät Kreetasta koko Kreikan suosituimman saaren.