Hiljainen Sougian kylä

>
Sougia
'IMG_0568' - Hania
'IMG_0568' - Attribution: Paul

Sougian pieni kylä Kreetan lounaisosassa tarjoaa matkailijalle paljon. Se on pysynyt saaren suurista matkailijamääristä huolimatta koskemattomana, ja onnistunut säilyttämään alkuperäisen charminsa.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Sougiasta löytyisi hienoja hotelleja ja hyvää ruokaa. Perinteiset ravintolat ja tavernat tarjoavat mahtavia, rustiikkisia kreetalaisia makuelämyksiä. Turistisesonki alkaa huhtikuun alussa, jolloin matkailijat saapuvat saarelle kaikkialta maailmasta nähdäkseen sen kauneuden.

Sougian ranta on hyvä valinta, jos etsit rentoutumista, aurinkoa ja merta. Tänne saapuu turisteja kaikkialta maailmasta, ja tulet huomaamaan, että monet palaavat Sougiaan yhä uudestaan. Yli kilometrin pituinen ranta on Lounais-Kreetan pisin, tarkalta mitaltaan 1,2 km. Rannan erityispiirteenä on, että nudismi on sallittua – voit olla siis oma itsesi ja nauttia auringosta sekä Kreetan monimuotoisesta kauneudesta.

Sougia on rakennettu muinaisen Syian kaupungin raunioille. Syia oli asutettu pääosin roomalaisella ja ensimmäisellä bysanttilaisella aikakaudella, ja vielä tänä päivänä kylässä voi nähdä useita 1200 ja 1300 -luvuilta peräisin olevia bysanttilaisia kirkkoja, jotka tekevät alueesta erityisen ja vievät vierailijat aikamatkalle kauas menneisyyteen.

Voit saapua Sougiaan veneellä Chora Sfakionista tai Palaiochorasta – tai ajaa autolla 70 km Haniasta etelään. Sougia on varmasti matkan arvoinen! Kylän sijainti kiehtoo matkailijoita, jotka etsivät rauhaa, hiljaisuutta ja rentoutumista, kaukana saareen suosituimpien turistikohteiden kiireestä ja vilkkeestä.


               Hotellit ja asunnot: Sougia