Bussiliikenne Haniassa

Bussit
'Crete KTEL buses' - Hania
'Crete KTEL buses' - Attribution: Martin Belam

Liikkuminen ympäri Kreetaa ei ole vaikeaa, sillä saarella on julkinen liikenne, joka kattaa kaikki tärkeät alueet. Tavallinen bussi on ehdottomasti perinteisin tapa liikkua kaupungista toiseen, ja bussit kulkevat säännöllisesti sekä kätevästi aikataulun mukaan.

Kreetalla on yleisesti ottaen hyvä tieverkosto - ja mikä tärkeintä - tiet ovat leveitä. Bussit kulkevat tiheään erityisesti kiireisinä kesäkuukausina, kun turistisesonki on kuumimmillaan. Kansallinen linja-autoyhtiö KTEL on halpa, turvallinen ja pysyy yleensä aikataulussa – sen avulla pääsee kaikkiin kiinnostaviin paikkoihin ja liikkuu helposti ympäri saarta. Etsi lähin KTEL-pysäkki, hyppää bussin kyytiin ja voit nähdä niin paljon Kreetaa kuin haluat!

Nauti esimerkiksi kuppi kahvia Heraklionin kiireisessä keskustassa, kävele Rethimnonin kapeilla kaduilla tai näe Hanian vanha kaupunki. Kaikki nämä paikat ovat tunnin ajomatkan sisällä toisistaan ja bussiyhteyden päässä. Kreetan isojen kaupunkien välillä kulkee perusreitti Hania – Rethimnon – Heraklion – Malia – Agios Nikolaos – Sitia, mutta lisäksi bussilla pääsee kahdesti päivässä Kasteli-Falassarnaan, missä voi uida Falassarnan kuuluisalla rannalla tai nauttia alueen kauneudesta muilla tavoin. Jos haluaa varmistaa tietyn bussin lähtöajan, voi tarkistaa aikataulun asemalta tai kysyä avuliailta paikallisilta.