Kalives - kaunis merenrantakylä Hanian lähellä

Kalives
'Fullmoon - View from Erodios Apartments' - Hania
'Fullmoon - View from Erodios Apartments' Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives on kaunis merenrantakylä Apokoronasin alueella Hanian prefektuurissa. Se sijaitsee Soudan lahden rannalla, 19 km Haniasta itään. Kuten Almyrida ja Plaka, Kalives on Drapanosin niemimaalla, jonka matkakohteet ovat tunnettuja hienoista rannoistaan. Apokoronasin alue on lisäksi läntisen Kreetan vehreimpiä, ja monet matkailijat hämmästyvät sen kauneudesta. Alueen maisemissa puut, metsät, kukkulat ja vuoret yhdistyvät upeaan Kreikan mereen sekä rustiikkiseen kreetalaiseen arkkitehtuuriin.

Kalives on kalastajakylä, josta on lyhyt matka Hanian ja Rethymnon väliselle valtatielle. Se sijaitsee 19 km Haniasta ja 42 km Rethymnosta. Kylä on rakennettu amfiteatterin muotoiseksi kattaen Kalivesin rannan ja jatkuen kahden kukkulan rinteille. Xydas-joki ja sen graafiset sillat, joilta turistit voivat katsella joessa lipuvia ankkoja, jakavat kylän kahtia.

Xydas-joen – sekä kylän länsipuolella virtaavan Kylaris-joen – ansiosta Kalives sijaitsee erittäin vehreässä laaksossa ja on oliiviviljelmien ympäröimä. Kuumina kesäiltoina Kalives on kuin keidas, joka saa sinut tuntemaan olosi mahtavaksi.

Hedelmällisen maaperänsä ja strategisen sijaintinsa ansiosta Kalives on ollut asuttu ainakin antiikin ajoista asti. Lisäksi Kalivesin itäisillä kukkuloilla on aikoinaan sijainnut Kissamos (älä sekoita tätä Kissamos Kasteliin), joka oli yksi antiikin Apteran kahdesta satamasta.

Kylän idän puolisilta rinteiltä löydät Castello Apicoronon rauniot. Kalives tuhoutui 1500-luvulla merirosvo Barbarossan hyökkäyksessä, ja seuraavien vuosisatojen aikana täällä käytiin monia taisteluja. Alueella oli keskeinen rooli Kreetan vallankumouksen kaikissa vaiheissa.

Kalivesista on tullut turistikohde, josta löytyy lukuisia pieniä hotelleja, asuntoja, tavernoja, kauppoja, kahviloita sekä pankkeja, posti, apteekki ja terveyskeskus.

Kylän keskustan ranta, joka on noin 500 metrin pituinen hiekkaranta, on matalavetinen ja kutsuu matkailijat nauttimaan tunnelmastaan. Rannan etuna ovat isot puut, jotka tarjoavat luonnollista varjoa. Ranta on Blue Flag -sertifioitu ja siellä työskentelee uimavalvoja, eli lomailijat voivat tuntea olonsa turvalliseksi koko ajan.

Xydas-joen toiselta puolelta löytyy lisäksi pienempi ja luonnonmukaisempi ranta, joka soveltuu niille, jotka haluavat nauttia rauhallisemmasta rantaelämästä.

Kalives beach blue flag
'Kalives beach blue flag' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives beach
'Kalives beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives harbour
'Kalives harbour' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives second bridge
'Kalives second bridge' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives from the beach
'Kalives from the beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Fullmoon at Kalives beach
'Fullmoon at Kalives beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kalives village view from the beach
'Kalives village view from the beach' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Erodios Apartments - Kalives, Chania, Crete
'Erodios Apartments - Kalives, Chania, Crete' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Kyani Beach Resort - Kalives, Chania, Crete
'Kyani Beach Resort - Kalives, Chania, Crete' - Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com
Hotellit ja asunnot: Kalives