Chora Sfakion - kaunista luontoa ja rikkaita perinteitä

Chora Sfakion
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' - Hania
'Sfakia fishing village at Crete island in Greece' Panos Karas / Shutterstock

Chora Sfakion, joka on Sfakian alueen pääkaupunki ja sijaitsee lounaisella Kreetalla, on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Se on säilyttänyt perinteisen kreetalaisen charminsa, eikä siitä ole kasvanut liian isoa kaupunkia.

Chora Sfakion toimii Sfakian, joka on villin kaunis ja rikkaat perinteet omaava alue Hanian prefektuurin eteläosassa, satamakaupunkina. Useimmat matkailijat näkevät Sfakian vain pikaisesti, kun he saapuvat veneellä Samarian rotkosta, mutta siellä kannattaa ehdottomasti viettää enemmänkin aikaa.

Chora Sfakion ei ehkä ole täynnä turisteille suunnattuja hotelleja ja ravintoloita, mutta kylä on säilyttänyt alkuperäisen kreetalaisen karismansa. Siellä voi harrastaa monia vesiurheilulajeja kuten snorklausta tai sukellusta. Kannattaa myös tutustua vuoristoiseen alueeseen ja sen rotkoihin tekemällä vaellusretkiä joko itsenäisesti tai lähtemällä Haniasta järjestetylle retkelle. Esimerkiksi Aradenan tai Pachnesin (2453m) rotkot ovat näkemisen arvoisia, jos nauttii raikkaasta vuoristoilmasta ja haluaa nähdä lomallaan rantojen lisäksi myös muunlaisia maisemia. ”Valkoiset vuoret”(Lefka Ori) tarjoavat seikkailunnälkäisille lomailijoille erilaisen puolen Kreetasta. Siellä voi nauttia Sfakian uskomattomasta kauneudesta sekä paikallisten lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Kreetan saari lupaa matkailijoille vain parasta - ja Chora Sfakionin koskematon ja luonnonkaunis alue lunastaa kaikki lupaukset!
Hotellit ja asunnot: Chora Sfakion