Perinteisiä makuja Haniassa

Ravintolat
'sea bay sunrise crete greece' - Hania
'sea bay sunrise crete greece' Agata Dorobek / Shutterstock

Kreetan saari tunnetaan terveellisestä ruoastaan, joka perustuu Välimeren ruokavalioon ja puhtaisiin raaka-aineisiin kuten oliiviöljyyn, palkokasveihin, mausteiseen juustoon, kreetalaisiin pähkinöihin, kalaan ja hunajaan. Ateriat kruunataan viinillä sekä paikallisella rakilla. Perinteisiä annoksia ovat chochlioi, kakkavia (joka on aito kalakeitto), ntakos, gamopilafo sekä kaltsounia, joka on kreetalaista hunajaa sisältävä makea juustoleivos. Maistelemalla näitä herkkuja saa käsityksen siitä, mistä aidossa kreetalaisessa ruoassa on kyse.

Haniasta löytyy lukuisia ravintolavaihtoehtoja – perinteisistä ja edullisista välipalabaareista hienoihin ja kalliisiin paikkoihin, jotka tarjoavat eurooppalaisia makuelämyksiä ja upeita merinäköaloja. Kun vierailee Haniassa, kannattaa kokeilla kreetalaista ruokaa, jonka pohjana toimivat oliiviöljy sekä paikalliset vihannekset ja hedelmät. Paikalliset tuotteet ja niihin pohjautuvat ateriat ovat todella maistamisen arvoisia.

Kaupungissa on lukuisia paikallisia tavernoja, jotka ovat säilyttäneet karismansa vuosikausia tarjoamalla tuoretta kalaa, mereneläviä ja muita herkkuja. Monet tavernoista sijaitsevat todella kauniilla paikoilla. Haniassa voit kuunnella perinteistä kreikkalaista musiikkia, ihailla merimaisemia ja nauttia romanttisesta illasta yhdessä puolisosi kanssa. Ravintoloissa ja tavernoissa on yksi sääntö: kokeile ensin! Jos haluat varmistaa, onko ravintola rahojesi arvoinen, pyydä ensin paikallinen ”meze” eli pieni makupala, ja tilaa vasta sen jälkeen koko annos. Kreetalaiset osaavat pitää vieraansa tyytyväisinä, ja tulet huomaamaan, että suurin osa tavernoista ja ravintoloista tarjoaa tervetuliaisiksi rakia tai muita herkkuja. Jos suunnittelee laihdutuskuuria, se kannattaa unohtaa matkan ajaksi. Haniassa rakastut paikalliseen ruokaan ja syöt todennäköisesti niin hyvin, että vyötärölle tulee muutama kilo lisää.