Laivamatka Haniaan

Laivat
'Souda Port' - Hania
'Souda Port' Stefanos Vasdekis - Travelmyth.com

Haniaan voi matkustaa laivalla Ateenan Piraeus-satamasta. Ateenasta lähtee päivittäin laivoja, joiden reitin varrella tai määränpäänä Hanian Souda-satama on. Laivayhteyksien määrää lisätään juhlapyhien ja kesäsesongin aikaan, kun Kreetan saari ja erityisesti Hanian kaupunki ovat täynnä turisteja.

Pireuksen satamasta pääsee Haniaan joka päivä, vuoden ympäri. Laivat lähtevät myöhään illalla ja niiden määräsatama voi olla Hania (Souda), Rethymno, Heraklion tai Agios Nikolaos. Thessalonikin satamasta ja ympäröiviltä saarilta (Kykladit, Ios, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Amorgos, sekä Milos, Kythera, Karpathos, Rodos ja Kos) on pääasiassa yhteyksiä Heraklionin satamaan, mutta myös Sitian, Rethymnon ja Agios Nikolaoksen satamiin. Muilta Kreikan saarilta on helppo löytää laivareitti Haniaan, mikä helpottaa liikkumista ja tekee loma-aikataulusta rennomman. Laivayhteydet ovat tärkeitä, koska moni jakaa Kreikan lomansa osiin ja vierailee kahdella tai useammalla saarella. Kreetan lomasta on siis helppo tehdä vieläkin parempi yhdistämällä siihen toisen upean saaren, vaikkapa Miloksen tai Santorinin.

Jos haluaa nähdä lomansa aikana niin paljon kuin mahdollista, kannattaa tutustua Hanian retkitarjontaan. Lähde risteilylle Kreetan ympäri ja voit nähdä kauniita syrjäisempiä rantoja, joille on helpointa päästä mereltä käsin. Kannattaa lisäksi muistaa, että matkustettaessa Haniaan laivalla on aina kaksi vaihtoehtoa. Voi valita perinteisen lautan tai pikaveneen, jolloin matkustamisen sijaan voi käyttää aikaa mukavampiin asioihin ja saada lomastaan enemmän irti. Riippumatta siitä, minkä laivayhteyden valitsee, tärkeintä on, että matkustaa Kreetalle. Kun kerran vierailee saarella, ei koskaan palaa kokonaan, sillä pala sydämestä jää tänne!