Hiljainen ja aito Sougia

Sougia
'IMG_0568' - Hania
'IMG_0568' - Attribution: Paul

Sougian pieni kylä Kreetan lounaisosassa tarjoaa lomailijoille paljon. Se on pysynyt saaren suurista matkailijamääristä huolimatta koskemattomana, ja onnistunut säilyttämään alkuperäisen charminsa.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Sougiasta löytyisi hienoja hotelleja ja hyvää ruokaa. Perinteiset ravintolat ja tavernat tarjoavat mahtavia, rustiikkisia kreetalaisia makuelämyksiä. Kylän turistisesonki alkaa vuosittain huhtikuun alussa.

Sougian ranta on hyvä valinta, jos etsii rentoutumista ja haluaa nauttia auringosta ja merestä. Sinne saapuu turisteja kaikkialta maailmasta, ja monet palaavat Sougiaan kerta toisensa jälkeen. Yli kilometrin pituinen ranta on Lounais-Kreetan pisin, tarkalta mitaltaan 1,2 kilometriä. Rannan erityispiirteenä on, että nudismi on sallittua – siellä voi siis olla oma itsensä, samalla kun nauttii auringosta ja Kreetan kauneudesta.

Sougia on rakennettu muinaisen Syian kaupungin raunioille. Syia oli asutettu pääosin roomalaisella ja ensimmäisellä bysanttilaisella aikakaudella, ja vielä tänä päivänä kylässä voi nähdä useita 1200 ja 1300 -luvuilta peräisin olevia bysanttilaisia kirkkoja, jotka tekevät alueesta erityisen ja vievät vierailijat aikamatkalle kauas menneisyyteen.

Sougiaan voi saapua veneellä Chora Sfakionista tai Palaiochorasta – tai ajaa autolla 70 km Haniasta etelään. Sougia on varmasti matkan arvoinen! Kylän sijainti kiehtoo matkailijoita, jotka etsivät rauhaa, hiljaisuutta ja rentoutumista, kaukana saareen suosituimpien turistikohteiden kiireestä ja vilkkeestä.
Hotellit ja asunnot: Sougia