Haniassa on kaikkea, mitä voit lomakohteelta kaivata

Hanian kaupunki
'Chania' - Hania
'Chania' - Attribution: Theophilos Papadopoulos

Hania on useimpien Kreetan kävijöiden ensimmäinen kohde. Sieltä löytyy kauniita maisemia sekä aitoa kreetalaista tyyliä ja vieraanvaraisuutta – kun kävelet ympäri Haniaa, sen tunnelma lumoaa sinut. Kaupunki sijaitsee Kreetan luoteisosassa ja on noin 60 000 pysyvän asukkaan koti, ja siten Kreetan toiseksi suurin kaupunki Heraklionin jälkeen. Hania on saaren pohjoisrannikolla, noin 70 km länteen Rethymnosta ja 145 km länteen Heraklionista. Hanian prefektuuri jakautuu viiteen osaan nimeltä Kydonia, Apokoronas, Sfakia, Selino ja Kissamos.

Hanian kaupunki saa rakastumaan koko Kreetan saareen. Se on rakennettu muinaisen Kydonian, joka oli antiikin aikaan läntisen Kreetan mahtavin kaupunki, paikalle. Haniassa on säilytetty paljon venetsialaisen aikakauden piirteitä, mikä tekee kaupungista ainutlaatuisen.

Jokainen vierailija löytää Haniasta jotain, sillä kaupunki jakautuu kahteen osaan: vanhaan ja uuteen. Vanha kaupunki sijaitsee sataman läheisyydessä ja se on ollut aikoinaan venetsialaisen linnoituksen ympäröimä. Muurin itäiset sekä läntiset osat ovat edelleen pystyssä. Hanian moderni keskusta on aivan vanhan kaupungin vieressä. Uusi kaupunki on selvästi vanhaa suurempi, ja se levittäytyy etenkin etelän suuntaan.

Hanian eteläpuolella sijaitseva Lefka Ori -vuoristo ja sen lukuisat rotkot ovat kiinnostavia kohteita. Lefka Ori levittäytyy Kreetan etelärannikkoa pitkin Libyan mereen, ja sen tunnetuin osa on 16 km pituinen, ja Euroopan pisin, Samarian rotko. Moni lomailija rakastuu alueen rantoihin. Kun vierailee Haniassa, on käytävä uimassa Elafonissin ja Falassarnan rannoilla. Sinne vievä vuoristotie saattaa olla hidas, mutta matkan varrella näkee kauniita pikkukyliä ja upeita rotkoja.
Hotellit ja asunnot: Hanian kaupunki