Platanias - moderni rantakohde sekä perinteinen kylä

Platanias
'View of the Platanias, Crete' - Hania
'View of the Platanias, Crete' Mildax / Shutterstock

Platanias sijaitsee 11 km Haniasta länteen. Kaupunki on rakennettu meren äärelle ja sen kaksi hyvin erilaista puolta tekevät siitä kiinnostavan lomakohteen. Toinen puolista on turisteille suunnattu ranta-alue kaikkine palveluineen – ja toinen taas huomattavasti rauhallisempi ja hiljaisempi Plataniaksen kylä.

Plataniaksen hiekkaranta on useiden kilometrien pituinen ja jatkuu kylästä sekä itään että länteen. Se on ihanteellinen matkakohde erityisesti niille, jotka haluavat nauttia kesäpäivistä meren äärellä.

Rannalla on lukuisia klubeja, baareja, ravintoloita ja kahviloita, jotka täyttävät kaikki tarpeesi, haluat sitten nauttia kupin kahvia rantavarjosi alla tai unohtumattoman aterian kreikkalaisessa tavernassa. Jos matkaseuranasi on koko perhe, saatat haluta rentoutua, päästä irti töistä ja nauttia yhteisestä ajasta lastesi kanssa. Tai ehkä matkustat puolisosi tai vaikkapa muutaman hyvän ystävän kanssa. Seurasta huolimatta viihdyt varmasti Plataniaksessa. Ranta on ihanteellinen uimiselle ja löydätte alueelta monia aktiviteetteja, kuten vesiurheilua ja minigolfia. Lapsillasi ei tule olemaan tylsää!

Ano Plataniaksen kylä katsoo kukkulan päältä alas Kato Plataniakseen, eli rannan turistialueelle. Jos majoittuu rannalla, kannattaa vierailla Ano Plataniaksessa ja nauttia hetki kylän rauhasta ja hiljaisuudesta ennen kuin palaaa takaisin vilkkaalle ranta-alueelle. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös Haniassa, jossa voi muun muassa nähdä kauniin venetsialaisen sataman ja nauttia kupin kahvia Eleftherioksen aukiolla vanhan kaupungin sydämessä.
Hotellit ja asunnot: Platanias