Kavros - rauhallinen kylä ja upea ranta

Kavros
'Beach Sunset' - Hania
'Beach Sunset' - Attribution: Clare Bell

Kavros on turistikohde Hanian ja Rethymnon välisen valtatien varrella. Se sijaitsee noin 41 km itään Haniasta, 19 km länteen Rethymnosta ja vain 3 km päässä Georgioupolisista. Vaikka kylä on lähellä Rethymnoa, se kuuluu Hanian prefektuuriin. Upealla alueella on laaja valikoima hotelleja sekä 10 km pituinen ranta, joka ulottuu Georgioupolisista aina Episkopiin saakka.

Kavrosin rannalta löytyy aurinkotuoleja, -varjoja ja kaikki tarvittavat palvelut. Muista kuitenkin, että ranta on altis pohjoistuulelle – ole siis varovainen uidessasi, varsinkin tuulisella säällä. Tätä lukuun ottamatta ranta on upea ja saa sinut ihastumaan koko ympäröivään alueeseen. Kylä on ihanteellinen lomakohde perheille, jotka haluavat viettää laatuaikaa yhdessä kaukana kotoa, talvesta ja kiireestä. Kylä on hieman rauhallisempi kuin viereinen Georgioupolis.

Alueen tunnuspiirteisiin kuuluu sisävesijärjestelmä, jota pidetään yhtenä itäisen Välimeren tärkeimpinä vesistöinä. Siihen kuuluvat muun muassa Kournas-järvi, Almiros-joki ja rantaa reunustava Delfinas-joki. Vaikka alue on lähellä Hanian kaupunkia, sen luonto on hämmästyttävän monipuolinen ja kaunis.

Varaa kunnolla aikaa, rentoudu ja ui yhdellä Kreetan upeimmista rannoista. Vain niin ymmärrät, mistä Kreikan kesissä on kyse – merestä ja auringosta!
Hotellit ja asunnot: Kavros