Kalathas - kaunis kylä Akrotirin niemimaalla

Kalathas
'Καΐκι!' - Hania
'Καΐκι!' - Attribution: Christos Loufopoulos

Kalathas on pieni luonnollinen lahti Akrotirin niemimaalla, noin 14 km Haniasta luoteeseen ja vain 10 km päässä Hanian kansainväliseltä lentokentältä. Rauhallisessa ja hiljaisessa kylässä on leveä hiekkaranta, joka tarjoaa lomailijoille mahdollisuuden nauttia ennen kaikkea auringosta ja merestä.

Länsi-Kreetalla sijaitseva Kalathasin kylä säilyttää viehätysvoimansa ja tarjoaa loistavat puitteet lomailuun Kreetalla. Alue on kokonaisuudessaan saaren suosituimpia, ja kuuluu jokaisen matkailijan agendalle, majoittuu sitten Hanian alueella tai saaren muissa osissa.

Kuuluisat kreetalaiset ruokalajit ntakos, gamopilafo ja makea kaltsounia ovat vain esimerkkejä niistä paikallisista herkuista, joita voi maistella lomansa aikana.

Kalathas tarjoaa kaiken tyyppistä majoitusta ja vaihtoehtoja vaativaankin makuun. Jos haluaa viettää upean loman yhdessä ystävien kanssa, kannattaa harkita lomahuoneistoa kaikilla mukavuuksilla ja omalla keittiöllä, jotta voit säästää hieman rahaa. Kalathas tarjoaa vaihtoehtoja ylellisistä huviloista yhden makuuhuoneen asuntoihin.

Kalathasin ranta on upea, mutta jos kaipaa vaihtelua, voi mennä uimaan läheiselle Stavrosin rannalle, joka on aivan yhtä hieno. Kalathasissa on tärkeintä – sen lisäksi, että saa tuntea kreetalaisen vieraanvaraisuuden joka hetkessä - että kylässä on kaikki tarvittavat palvelut. Jos hyödyntää mahdollisuuden vierailla Haniaa ympäröivissä kylissä, tutustua niiden ainutlaatuiseen kauneuteen ja uida niiden henkeäsalpaavan upeilla rannoilla, ei tule katumaan!
Hotellit ja asunnot: Kalathas