Paleochora - paksua hiekkaa, kapeita kujia ja paljon tekemistä

Paleochora
'Chania, town on Crete island in Greece. Old town of Paleochora (or Palaiochora).' - Hania
'Chania, town on Crete island in Greece. Old town of Paleochora (or Palaiochora).' Tupungato / Shutterstock

Kaunis Paleochora, joka sijaitsee Kreetan lounaisrannikolla 70 km päässä Haniasta, on rakennettu kahden upean lahden väliin jäävälle niemimaalle.

Paleochora on eloisa paikka ja houkuttelee suuren määrän vierailijoita vuosittain. Kylässä on hieno kultainen hiekkaranta, jonka kreikankielinen nimi ”pachia ammos” tarkoittaa ”paksua hiekkaa”. Kun näkee Paleochoran hiekkarannan, ei varmasti halua viettää lomaansa neljän seinän sisällä hotellihuoneessa. Voit tutustua alueeseen kävelemällä rannan eteläpäätyyn ja nauttia henkeäsalpaavan kauniista auringonlaskusta yhdessä puolisosi kanssa.

Päiväsaikaan voit kävellä Paleochoran kapeilla kujilla ja nauttia kupin kreetalaista kahvia yhdessä paikallisista kahviloista. Vieraile Kontekaki-kadulla ja ihaile paikallisia tuotteita, kuten käsintehtyä kreetalaista juustoa ja rakia, tai alueen upeita koruliikkeitä.

Tunne Paleochoran historiallinen tunnelma ja piipahda Akrites-museoon oppiaksesi lisää kylän menneisyydestä. Jos luulee, että kylässä ei ole muuta tekemistä kuin ulkona syöminen ja kävely ympäri pieniä katuja, on väärässä. Paleochorassa voi sukeltaa, lähteä melontaretkelle, tai harrastaa monia muita vesiurheilulajeja. Paleochoran satamasta voi matkustaa laivalla Sougiaan, Loutroon, Agia Roumeliin, Chora Sfakioniin, upealle Gavdos-saarelle tai myyttiselle Calypson saarelle. Kannattaa vierailla myös Elafonississa, jonka pinkki hiekkaranta on ainutlaatuinen näky.
Hotellit ja asunnot: Paleochora