Stalos - kaunis kylä ja kuuluisa hiekkaranta

Stalos
'Chania - harbour' - Hania
'Chania - harbour' - Attribution: Christine McIntosh

Haluatko tutustua Kreikan saarten kauneuteen, erityisesti Kreetaan ja Haniaan? Kreeta on suuri saari, mutta Staloksen kylä on kauniiden maisemiensa vuoksi todella näkemisen arvoinen paikka.

Stalos sijaitsee 7 kilometrin päässä Hanian länsipuolella. Kylän pohjoispuolella on todella pitkä sekä pehmeähiekkainen ranta. Sen nähdessään unohtaa huolensa ja ymmärtää heti, miksi kaunis ranta on niin kuuluisa. Sen kristallin kirkkaissa vesissä uiminen on kuin unelmien täyttymys.

Kato Stalos on yksi Hanian pohjoispuolen suosituimmista lomakohteista. Kun lomailee Stalosissa, voi tehdä päiväretken Plataniakseen tai nauttia läheisten kylien, kuten Agia Marinan, vilkkaasta yöelämästä. Agia Marinasta löytyy laajan valikoiman yökerhoja, ravintoloita, kahviloita sekä kreikkalaisia tavernoja, jotka tarjoilevat aitoja, rustiikkisia makuja ja kreetalaisia herkkuja.

Tärkeintä on kuitenkin, että voi nauttia uimisesta Stalosin kirkkaalla rannalla, joka on saanut Euroopan Unionin Blue Flag -serfitikaatin. Stalosissa työpäivät tuntuvat vain kaukaisilta muistoilta - ja kaukana ne ovatkin!

Kylässä on laaja valikoima hotelleja, huoneistoja, ravintoloita, rantabaareja ja kauppoja. Puolentoista kilometrin päästä löytyy viereinen Pano Stalosin kylä. Pieni viehättävä kylä, joka yhdistää luonnon kauneutta, upeita rantoja ja perinteistä arkkitehtuuria, on ainutlaatuinen lomakohde.
Hotellit ja asunnot: Stalos