Fragokastello - rauhallista rantaelämää ja venetsialainen linna

Fragokastello
'Fragokastelo castle and beach at Crete island in Greece' - Hania
'Fragokastelo castle and beach at Crete island in Greece' Panos Karas / Shutterstock

Fragokastello sijaitsee Sfakian alueella Kreetan lounaisrannikolla ja tarjoaa pienestä koostaan huolimatta matkailijoille paljon. Lomalla kannattaa vierailla kylän suuressa venetsialaisessa linnassa sekä kauniilla Fragokastellon rannalla – nämä kaksi kohdetta ovat kylän ja sitä ympäröivän alueen ehdottomat vetonaulat. Linna, joka on kylän ja rannan lisäksi nimeltään Fragokastello, on näkemisen arvoinen ja upeiden maisemien ympäröimä.

Etsit sitten hotellihuonetta tai huoneistoa, täältä löydät monipuoliset majoitusvaihtoehdot sekä monia ravintoloita ja tavernoja, joissa voit nauttia perinteisiä kreetalaisia aterioita ja herkkuja. Lapsiperheille alue tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut, mukavuudet sekä hiljaisen ja rauhallisen ympäristön suositulla Kreetan saarella.

Fragokastellon rannalta löytyy kaikki tarvittava: aurinkotuoleja, -varjoja, kahvila ja vessat. Ranta ei kuitenkaan tunnu liian täydeltä tai turistien kansoittamalta. Fragokastello on ihanteellinen niille, jotka etsivät kristallin kirkkaita, matalia vesiä, kauniita maisemia ja rauhallista tunnelmaa. Ranta on hiekkainen, ja koska se sijaitsee Kreetan eteläpuolella, se tarjoaa huomattavasti rauhallisemman ympäristön kuin monet muut saaren matkakohteet. Matkusta Fragokastelloon, jos et pidä vilkkaista, ihmisiä täynnä olevista turistialueista. Kylän ranta ja linna ovat varmasti lomasi kohokohtia!

Mahtava ranta, upea venetsialainen linna, sekä uniikki ja kaunis kylä odottavat sinua! Koko Fragokastellon kylä on saanut nimensä linnan mukaan. Venetsialaisten 1300-luvulla rakentama linna, alun perin nimeltään ”Castel Franco”, on yhä tänä päivänä suosittu ja pidetty nähtävyys.

Fragokastellon linna on alun perin rakennettu suojelemaan ympäröivää aluetta merirosvoilta. Venetsialaiset halusivat linnasta myös paikan, josta käsin he saattoivat tehokkaasti hallita paikallista väestöä.
Hotellit ja asunnot: Fragokastello