Hanian rannat

Rannat
'Fantastic panorama of Balos Lagoon and Gramvousa island on Crete, Greece. Cap tigani in the center' - Hania
'Fantastic panorama of Balos Lagoon and Gramvousa island on Crete, Greece. Cap tigani in the center' Almotional / Shutterstock

Hanian prefektuurissa on satoja kauniita rantoja, jotka ovat yksi alueen tärkeimmistä vetonauloista. Jotkut rannoista ovat erittäin suosittuja ja kilpailevat koko Kreikan parhaiden rantojen listoilla mm. Kefalonian, Lefkadan, Rodoksen ja Kythnosin rantojen kanssa. Kaksi Hanian hienointa rantaa, Elafonissi ja Falassarna, näkyvät usein maailman parhaiden rantojen top 10 -listoilla - ja aivan ansaitusti!

Elafonissi, joka on pieni saareke Kreetan lounaisosassa, on suosittu eksoottisen, turkoosin sinisen vetensä vuoksi. Täällä voi unohtaa huolensa, rentoutua ja nauttia hämmästyttävän upeista maisemista sekä kristallin kirkkaasta vedestä. Unohda Karibia - voit löytää eksoottisen lomakohteen Kreikasta, Haniasta. Toinen Hanian parhaista rannoista on Falassarna, jonka hiekka on hienoa ja auringonlaskut vielä hienompia. Myös Platanias, Loutro ja Kedrodasos ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia rantoja.

Haniassa valinnanvara ei lopu kesken, mutta jokaisen on tärkeää miettiä, mitä haluaa omalta lomaltaan. Etsiikö hyvin ylläpidettyjä rantoja, joissa aurinkotuolit on järjestetty siisteihin riveihin, vai pitääkö enemmän rauhallisista ja luonnonkauniista rannoista. Hania tarjoaa jokaiselle jotakin. Agia Marina -ranta kaupungin länsipuolella on erinomainen valinta, kuten myös Agioi Apostoloi, Kalamaki ja monet muut rannat. Pakkaa rantakassi ja tutustu saaren suosituimpiin ja kauneimpiin rantoihin - tai käy vaikka uimassa eri rannalla joka päivä. Haniassa lomapäiväsi ovat täynnä Kreikan aurinkoa ja merta.

Meidän TOP 10

1) Elafonissi

Pink sand beach with crystal waters Elafonisi Crete
'Pink sand beach with crystal waters Elafonisi Crete' - Gts / Shutterstock

2) Balos

Balos beach in Greece
'Balos beach in Greece' - Cyril PAPOT / Shutterstock

2) Falassarna

Coast of Crete island in Greece. Red sand beach of famous Falasarna (also known as Falassarna or Phalasarna).
'Coast of Crete island in Greece. Red sand beach of famous Falasarna (also known as Falassarna or Phalasarna).' - Tupungato / Shutterstock

4) Agioi Apostoloi

Holy Apostles beach seen from small cave
'Holy Apostles beach seen from small cave' - Attribution: Shepard4711

5) Kalives

6) Iligas, Chora Sfakion

7) Fragokastello

8) Sougia

The beach of Sougia in southern Crete, Greece
'The beach of Sougia in southern Crete, Greece' - imagesef / Shutterstock

9) Krios, Paleochora

10) Loutraki