Valkokankaalta tuttu Stavros

Stavros
'Stavros' - Hania
'Stavros' - Attribution: Jörg Weingrill

Stavros sijaitsee 16 km päässä Haniasta. Siellä voi uida kuuluisalla rannalla, jolla klassikkoelokuva "Kerro minulle, Zorbas" kuvattiin. Kaareva ranta ja kivet muodostavat lähes ympyrän, ja lopputuloksena syntyvä maisema ovat ainutlaatuinen ja henkeäsalpaavan kaunis - todella näkemisen arvoinen edes kerran elämässä.

Stavros on matkakohde, joka houkuttelee kahden upean rantansa avulla vierailijoilta kaikkialta maailmasta. Blue Flag -sertifioidulla päärannalla on valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä, ja se sijaitsee vuoren juurella. Siellä kuvattiin kuuluisa elokuvakohtaus, jossa Anthony Quinn tanssii kreikkalaista sirtakia. Stavrosin ranta on ehdottomasti vierailun arvoinen. Se sijaitsee lahden poukamassa, ja sen kristallin kirkas vesi pysyy tyynenä myös tuulisina päivinä. Ranta on myös hyvin ylläpidetty ja sieltä löytyy kaikki mukavuudet kuten aurinkotuolit, -varjot, suihkut ja rantavahdit. Svarosissa et voi olla hymyilemättä leveästi!

Kun olet uinut tarpeeksi, voit nauttia täydellisen aterian - alue on täynnä moderneja ravintoloita ja perinteisiä tavernoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman paikallisia herkkuja. Vieraile kylän viehättävällä satama-alueella sekä toisella rannalla, joka on hyvä vaihtoehto ja sijaitsee 300 metriä länteen päärannalta. Karkeahiekkainen ja kivinen ranta (Pachia Ammos) on päärannan tavoin hyvin ylläpidetty aurinkotuoleineen, -varjoineen ja muine palveluineen.

Stavros on turistialue, joka on hyvä valinta perhelomalle Kreetalla, sillä sieltä löytyy jokaiselle perheenjäsenelle jotain. Jos haluaa viettää laatuaikaa ja rentoutua perheensä kanssa, Stavros on siihen parhaita paikkoja. Kylässä voi viettää rentoja rantapäiviä - ja lumoutua alueen monipuolisista ja hämmästyttävän kauniista maisemista!
Hotellit ja asunnot: Stavros