Vamos - vehreää luontoa ja rikkaita perinteitä

Vamos
'Lefka Ori' - Hania
'Lefka Ori' - Attribution: Shepard4711

Vamos on perinteinen kylä, joka sijaitsee 26 km päässä Haniasta. Se on säilyttänyt aidon kreetalaisen tunnelmansa, ja siellä järjestetään useita erilaisia juhlia vuosittain. Alue markkinoi myös ekoturismia ja maatilamatkailua, koska se on täynnä vehreitä metsiä, jotka tarjoavat suojaa useille eläinlajeille. Jos haluaa nähdä lomallaan vehreitä, poikkeuksellisen kauniita maisemia, Vamosista löytää monia pieniä hotelleja, jotka täyttävät kaikki lomailijoiden tarpeet.

Kylällä on ollut merkittävä rooli Kreetan historiassa, sillä se yritettiin valloittaa monta kertaa Turkin miehityksen aikana.

Etsitkö seikkailua, jännitystä ja ikimuistoista matkakohdetta? Tule Vamosiin! Kylässä on perinteinen tunnelma ja se poikkeaa muista historiansa ansioista. Vamos on kauneutensa lisäksi säilyttänyt aitoutensa ja maalaismaiset piirteensä vuosien saatossa, ja tulet huomaamaan, että monet nykypäivän rakennuksista muistuttavat kylän vanhoista ajoista. Esimerkiksi kylän vanha viini- ja ruokakauppa, kahvila ja tyttökoulu ovat kaikki restauroitu ja muutettu hotelleiksi.

Tutustu alueeseen ja sen pieniin kyliin omalla autolla, ja löydät paljon perinteistä arkkitehtuuria kuten kirkkoja. Vain muutaman kilometrin päässä Vamosista odottavat esimerkiksi Xirosternin, Sourin, Palailonin ja Drapanosin kylät. Alue on piirteiltään ja tunnelmaltaan ainutlaatuinen, ja sieltä löytyy paljon kiinnostavia aktiviteetteja sekä tapahtumia.

Jos vierailee Vamosissa huhtikuussa, voi osallistua “Hochlidovradia” -juhlaan (suomeksi "Etanoiden aatto"). Kreetalaiset rakastavat etanoita, ja perinteisessä juhlassa niitä valmistetaan eri tavoin ja tarjoillaan tsikoudian eli rakin kera. Asiaan kuuluu myös musiikki ja tanssi - jos heittäydyt juhlimaan paikallisten kanssa, sinulla on varmasti hauskaa!
Hotellit ja asunnot: Vamos