Kaunis Falassarna - yksi Kreetan suosituimmista rannoista

Falassarna
'Falassarna beach, Crete, Greece' - Hania
'Falassarna beach, Crete, Greece' - Attribution: Tilemahos

Falassarna, yksi Kreikan suosituimmista ja palkituimmista rannoista, sijaitsee vain 50 kilometrin päässä Haniasta itään. Vaikka yöpyisi missä tahansa Kreetan lukuisista kylistä ja kaupungeista, kannattaa ehdottomasti käydä Falassarnassa. Se on pieni mutta kaunis kohde, ja yksi Hanian prefektuurin suosituimmista rannoista. Falassarna on juuri niin eksoottinen kuin sen sanotaan olevan! Jos etsii Kreetan parhaita, kristallin kirkkaita vesiä – ja todella tarvitsee lomaa ja rauhaa – Falassarna on oikea valinta matkakohteeksi!

Falassarna on suosittu upeiden rantojensa ansiosta. Löydät täältä kaksi hiekkarantaa, joiden välissä on muutama hiekkadyyni. Eteläinen ranta, Pachia Ammos, on Falassarnan pääranta ja huomattavasti toista rantaa pidempi ja leveämpi. Se on kuitenkin kesän kiireisimpinä aikoina aivan täynnä ihmisiä, jolloin on hyvä muistaa, että kauempaa etelästä löytyy lisää rantoja: yksi kivinen ja hiekkainen ranta sekä toinen, pienen sataman vieressä oleva ranta. Falassarna on Välimeren parhaita kohteita hienon valkoisen hiekkansa sekä lämpimän, kristallin kirkkaan ja eksoottisen vetensä ansioista.

Jos pitää uusien asioiden kokeilusta, Falassarna tarjoaa auringon ja meren lisäksi monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet. Jos taas haluaa pitää hauskaa, nauttii varmasti lukuisista rantabileistä, joita alueen baarit järjestävät. Pacheia Ammosin eteläpuolelta Livadista löytyy pitkä ranta, joka on ihanteellinen snorklaamiseen. Muista myös: jos lomailet puolisosi kanssa, Falassarna on äärimmäisen romanttinen kohde. Sen auringonlaskut ovat todella kuuluisia ja vetävät puoleensa romantikkoja, jotka vaikuttuvat varmasti alueen kauniista maisemista.
Hotellit ja asunnot: Falassarna