Kaikki mitä tarvitset - lisätietoa Haniasta

Lisätietoa
'Taverna in Chania' - Hania
'Taverna in Chania' - Attribution: Nenyaki

Hania ei ole ainoastaan upea rantakohde, vaan kaupungilla on myös rikkaat perinteet. Kun matkustat Kreetalle - tai mille tahansa Kreikan saarelle - tulet hämmästymään paikallisten ystävällisyydestä ja vieraanvaraisuudesta. On kuitenkin tärkeää tietää muutama perusasia, jotta kaikki sujuu hyvin ja mikään ei pilaa ihania lomamuistojasi.

On hyvä tietää, että ravintoloissa saa usein aterian päätteeksi ilmaisen jälkiruoan. Jälkiruoasta ja siihen liittyvästä vieraanvaraisuudesta käytetään Kreikassa sanaa “kerasma”, eli hymyile leveästi, kun kuulet kyseisen termin tarjoilijasi suusta. Tällä tavoin paikalliset haluavat miellyttää lomailijoita ja kiittää siitä, että olet valinnut juuri heidän ravintolansa tai tavernansa.

Jos haluaa ostaa tuliaisia, matkamuistoliikkeet ovat auki päivittäin klo 22 asti. Jokapäiväisiä tavaroita löytyy supermarketeista, jotka ovat auki klo 8-13.30 ja uudestaan klo 17-20. Rahan vaihtoa varten pankit ovat auki arkipäivisin: ma-to klo 8-14.30 ja pe klo 8-14.

Kun ajaa autoa Haniassa – tai muualla Kreikassa – huomaa, että nopeusrajoitukset ovat yleensä korkeintaan 50 km/h taajama-alueella ja 80 km/h taajamien ulkopuolella.

Jos kohtaa ongelmia lomallaan, voi ottaa yhteyttä turistipoliisiin soittamalla numeroon 171. Turistipoliisi auttaa mielellään – heidän tehtävänsä on varmistaa, että tunnet olosi kotoisaksi myös ongelmatilanteissa. Hanian suuntanumero on +30 28210.