Hanian nähtävyydet

Nähtävyydet
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Hania
'Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων' - Attribution: Γιάννης Χουβαρδάς

Hanian alueella on mahdollisuus tutustua lukuisiin kiinnostaviin arkeologisiin ja luonnon nähtävyyksiin.

Alueen tärkeimpien museoiden joukkoon kuuluvat arkeologinen museo, Kreetan merimuseo, Minoa-laiva, kansanperinnemuseo, useita luostareiden alueilla olevia museoita, Eleftherios Venizelosin kotitalo ja monta muuta kohdetta, jotka kannustavat tutkimaan saarta yhä tarkemmin. Kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat venetsialainen satama ja siellä sijaitseva Temenos Kioutsouk Hassan, Pyhän Nikolauksen kirkko, Kastelin alue Hanian vanhassa kaupungissa (sijaitsee kukkulalla sataman eteläpuolella), Rectorin vanha palatsi, Firkan linnoitus sekä Topanan alueen muinaiset muurit.

Hanian alueen "pakollisiin" nähtävyyksiin kuuluvat upea katolilainen luostari Agia Triada, joka sijaitsee Akrotirin niemimaalla, sekä Samarian kansallispuistossa sijaitseva samanniminen rotko ja sen kapein kohta Sideroportes. Lisäksi Agia Roumelin ja Polyrrinian kylät sekä Chrisoskalitissan luostari ovat näkemisen arvoisia. Kaupungin itäpuolella kannattaa tutustua Fragkokastello-linnoitukseen, joka sijaitsee Kreetan etelärannikolla noin 12 km itään Chora Sfakionin kylästä, mutta on edelleen Hanian prefektuurin alueella. Myös Apteran kaupunki, jossa on ollut asutusta jo 1000-luvulla eaa., lumoaa vierailijansa. Kaupunki tuhoutui 800-luvulla, mutta sen jäännöksiä on kaivettu esiin toisen maailmansodan jälkeen.

Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.
'Monastery of Agia Triada of Chania in Crete, Greece.' - serg_dibrova / Shutterstock

Tutustu rauhassa Hanian upeaan kaupunkiin, ja muista käydä venetsialaisessa satamassa, joka on sekä tunnelmallinen että kuvauksellinen, värikäs ja kaunis. Löydät alueelta myös monia tavernoja, jotka tyydyttävät ruokahalusi. Se on siis ihanteellinen paikka iltakävelylle, ja voit päättää täydellisen iltasi rakin ja paikallisten herkkujen maisteluun.

Jos haluaa viettää unohtumattoman päivän, kannattaa ajaa 1000 metrin korkeudessa olevalle Omaloksen tasangolle, joka sijaitsee Lefka Ori -vuorten itäpuolella, 38 km Haniasta lounaaseen. Alueella on pitkä, Kreetan vapaustaisteluun liittyvä historia, ja vierailijat voivat tuntea sen erityisen tunnelman ja kokea itse, miksi Omalos esiintyy usein saaren perinteisissä kansanlauluissa. Kreetalla ollessa kannattaa tutustua saaren perinteisiin ja nähdä niin paljon kuin mahdollista. Hania tarjoaa kaiken tarvittavan ihanaan lomaan - ja koet takuuvarmasti monia unohtumattomia hetkiä Kreetan mielenkiintoisimmissa paikoissa!