Kreikan aurinkoisin kohde - Hanian sää

Sää
'blue blue sea' - Hania
'blue blue sea' - Attribution: Romtomtom

Kreetalla vallitsee leuto Välimeren ilmasto. Saarella voi nauttia auringosta ja merestä enemmän kuin missään muualla maailmassa!

Keväällä keskilämpötila vaihtelee 10 ja 20 asteen välillä. Toukokuussa lämpötila nousee 25 asteeseen, jolloin on tarpeeksi lämmintä uida saaren kuuluisilla rannoilla. Kuumina kesäkuukausina lämpötila pysyy korkealla, enintään 40 asteessa, ja kesä on Hanian vilkkain aika. Silloin kaupunki vastaanottaa kaikkialta maailmasta turisteja, jotka matkustavat Kreetalle mm. Elafonissin ja Falassarnan eksoottisten vesien perässä.

Kreetalle kannattaa pakata kevyitä kesävaatteita. Etenkin heinäkuussa on todella kuumaa, ja Haniassa ei missään nimessä tarvitse lämpimämpiä vaatteita. Moni viettää lomallaan suurimman osan ajasta uima-asussa ja rantasandaaleissa, mutta niiden lisäksi kannattaa ottaa mukaan muutamia kevyitä asuja sekä kunnon kävelykengät.

Kesän loppu, erityisesti syyskuu, on ihanteellinen aika vierailla Haniassa. Saarella on hiljaisempaa, mutta ilma ja merivesi ovat edelleen lämpimiä. Syys-lokakuussa sää muuttuu epävakaisemmaksi, mutta lämpötilat ovat edelleen korkeita, ja aurinko paistaa suurimman osan ajasta.

Talvella lämpötila pysyttelee 15 asteen alapuolella. Sää lämpenee pikku hiljaa helmikuun alusta alkaen. Vaikka Hania on suosittu kesälomakohde, sillä on paljon tarjottavaa myös talvella. Ihanteellinen aika lomalle on kuitenkin syyskuu, jolloin aurinko paistaa, merivesi on lämmintä ja kaikki ravintolat sekä muut palvelut ovat avoinna. Syksyllä Hanian rannoilla on tilaa ja nähtävyyksiin ei tarvitse jonottaa satojen turistien kera.